Giunti szabadföldi mikro- és csepegtető öntözés, szűrők, automata szűrőállomások

Csepegtető öntözés

Ez a technológia minimális területtől akár 100 hektárig is alkalmazható.

Minimális víz- és energia felhasználással maximális növénytermesztési eredmények érhetők el. A csepegtető rendszerek kis nyomáson, kis vízhozammal és alacsony intenzitással működtethetők. A csepegtető csőbe 0,5-3 bar nyomással belépő víz az adagoló elemből kilépve 0,5 bar nyomással juttatja el a szükséges vízmennyiséget a növények gyökérzetéhez. 

HydroG és Hydroplus csepegető szalag  
     

 

Vezérlő automatika biztosítja az öntözés idejét a kezdéstől a befejezésig, mindenkor figyelembe véve a talaj- és a növény vízigényét.

A tápoldatozás is szabályozható. A termés minősége várhatóan jobb, ezáltal növekedhet az árbevétel, ugyanakkor csökkenthető az élőmunka és az energia ráfordítás.

A csepegtető csöveknek saját idomrendszere van (kötőelemek), amelyekkel az előzetes megtervezett és kiépített csőrendszerhez csatlakozik. 

A vékony falvastagságú szalagcső könnyen megtörik, ezért a cső irányváltásához további idomokra van szükség: 

- Layflat szalagcső, könyök- és T-idom, toldók, csatlakozók, záró-idomok, szakaszoló csapok, stb.

Layflat és szalagcső 

A csepegtető öntözéshez 150 mesh (100 mikron szűrési értékű víz szükséges, amit ugyancsak a Giunti S.p.A. Vállalat csoport szűrő berendezései, technológiája képes biztosítani.

Szűrőkamra, szűrőbetét

Öntözőrendszer tartozékok:

-csövek, tömlők, különböző szerelvények, szűrők, nyomásszabályzók, érzékelők, mágnes szelepek, vezérlő automatika.

Tápoldatozó tartály Tápoldatozás elve

Komplett rendszerek megtervezését és kivitelezését, alkatrész ellátását vállaljuk az olaszországi Giunti S.p.A.-Valducci Vállalatcsoport kitűnő minőségű termékeiből.

Képek

 

Giunti S.p.A. gyártmányú horganyzott csövek gerincvezeték kiépítéséhez.

Mellini és Bauer típusú gyorscsatlakozókkal.

 

Giunti S.p.A. gyártmányú szerelvények, idomok, bilincsek, láb- és visszacsapó szelepek, tolózárak, hidránsok.

Tolózáras idom Hidránsfej

Giunti S.p.A. saját termékek, automatizált gyártás, horganyzott csövek és gyorscsatlakozók: Anfor fejes, Bauer fejes idomok-, Mellini fejes idomok, gömbfejes idomok, Ferrari gömbcsatlakozók, különböző méretben.

Giunti S.p.A. saját gyártmányú szűrők és automata szűrőállomások

A két vagy több kamrás közegszűrő kvarchomok töltéssel kiszűri a felszíni vizek szennyeződéseit: fonalas moszatok, egyéb algák, baktériumok nyálkás telepei. A speciális kvarckavics rétegen átáramoltatott öntözővízből a kavicsszemek felületén kiválnak a szennyeződések. Az összegyűlt szennyező anyagok a folyásirány átváltásával (visszamosatás) leválnak a szűrőközeg felületéről és a visszamosató ágon távoznak. Mivel az osztott vagy különálló kamrák mindegyikében van szűrőközeg, a visszamosatás üzem közben is elvégezhető. Max. üzemi nyomás 4,5 bar.

Szűrőkamra 

Fotón alul:

Homokszűrő hidrociklon

A centrifugális erőt kihasználva a hidrociklon oldalfala irányába kiszorítja a homokszemcséket vagy más szilárd szennyeződéseket és leülepíti a homokleválasztó ciklon aljára. Nyomástűrő képessége 6 bar.

Fotó alul:

Acélbetétes hálós szűrő

Szűrési finomság mértéke 120-150 mesh. A szervetlen szennyeződések eltávolítására alkalmas. Nagyméretű szűrőfelülete miatt ritkábban kell tisztítani. A szűrőfedél lecsavarható, a háló kivétel után vízzel könnyen tisztítható. Az elhasználódott hálót cserélni kell. Max. üzemi nyomás 6 bar.

 

Csepegtető csövek

Giunti S.p.A. által gyártott labirintusos csepegtetőcső merev falú.

Gyümölcsfák, kertészeti kultúrák, fóliasátrakban használatos csepegtető csövek. Egyenletes vízelosztás, energiatakarékos. A csepegtető rendszer szűrőállomásra kapcsolt. Tápoldatozás is lehetséges.

Vékony falú, falvastagság 5-12 mil.  Vízkibocsátás 5 -  16 liter/óra/méter falvastagság és osztás függvényében. Tekercs méret falvastagság szerint.

Giunti S.p.A. által gyártott  csepegtető szalagcső, a legújabb fejlesztés eredménye, varratnélküli, végtelenített csepegtető szalag, nyomáskompenzált.

Szántóföldi és kertészeti kultúrák csepegtetésére alkalmas.  95 % -kos vízhasznosulás. Kizárólag szűrőrendszeren 150 mesh (100 mikron) szűrési finomság mellett alkalmazható.

Átmérő, falvastagság, osztástávolság különböző mértékben és méretben. Tekercs méret falvastagság függvénye.

Giunti S.p.A. cég csúcstechnológiája, varratnélküli, végtelenített eljárással készült PE csepegtető szalagcső. Számítógép vezérlésű gyártás és gyártásellenőrzés, lézer technikával készült különleges labirintus rendszer és csepegtető nyílások. A rendszer (ciklonos homokleválasztás, kvarckavicsos kamrák, szűrőbetét) 150 mesh (100 mikron) mértékű vízszűréssel teljesen biztonságos. Energiatakarékos, egyenletes vízelosztást biztosít. A szűrőállomás után csatlakoztatható a tápoldatozó.

                                                               

Falvastgság min. 6 mil, max. 12. Átmérő: 16-22 mm. Vízfogyasztás, kijuttatott vízmennyiség min. 1.5 liter/óra, max. 15 liter/óra nyílásonként, falvastagság függvényében. Tekercs hosszúsága 3.000-1.000 méter, de igény szerinti méretben is kapható.

 

Szétszerelhető csepegtető gomba

Mezőgazdasági alkalmazásra, gyümölcsösökbe. Pontosan kalibrált, megbízható 2 liter/óra vízkijuttatás. LPE csőbe is pattintható, bepattintáshoz 2 mm-es lyukasztót kell használni. Szétszerelhető, könnyen tisztítható. UV sugárzásnak, kemikáliáknak és műtrágyáknak ellenáll. Üzemi nyomástartomány 0,8-2,0 bar.

 

 

Az általunk forgalmazott öntöző rendszerek, berendezések, szerelvények részére természetesen biztosítjuk az esetlegesen szükséges garanciális időn belül és az azon túli javítási lehetőségeket, valamint a szükséges tartalék alkatrészellátást.

 

Giunti csepegtető öntözés prospektus magyarul

 

Komplett rendszerek megtervezését és kivitelezését, alkatrész ellátását vállaljuk az olaszországi Giunti S.p.A.-Valducci Vállalatcsoport kitűnő minőségű termékeiből.